Lahden Tiede- ja Yrityspuisto, Käkikelloaula

Suunnittelu alkoi tilassa järjestetyllä työpajalla, jossa eri tilaa käyttävät sidosryhmät, mukaan lukien opiskelijat saivat esittää toiveitaan tilan suhteen suunnittelijoille. Suureksi toiveeksi osoittautui  kahvilamainen ympäristö, jossa olisi luonnollista kohdata eri yritysten toimijoita spontaanisti kahvikuppi kädessä. Lisäksi tilasta toivottiin tapahtumiin soveltuvaa näyttelytilaa, joissa käyttäjien olisi mukavaa viettää aikaa yhdessä ja verkostoitua.  Visuaalinen ilme tilaan määrittyi pitkälti myös työpajan toiveiden mukaisesti, kun tilaan toivottiin luonnollisuutta ja paljon kasveja. Muun muassa vihreä sävy mattoon valittiin isojen ikkunoiden ulkopuolella olevaan nurmikenttään sopiviksi, jolloin syntyy illuusio siitä että ulkotila jatkuu sisälle. Näin sisä- ja ulkotila ovat vuorovaikutuksessa keskenään. Tiede- ja Yrityspuiston ympäristöarvot otettiin huomioon suunnittelussa käyttämällä suurimmaksi osaksi olemassa olevaa kalustusta ja ympäristöystävällisiä pintamateriaaleja. Joitakin uusia hankintoja tilaan tehtiin tehostamaan tilan jakoa ja käytännöllisyyttä.

Päivämäärä

17.4.2020

Asiakasalue

Asiakastilat, Oppimisympäristöt